Facilitaire Zaken Uitgelicht

Besluit om voetbalvelden Sportvereniging Dinxperlo ook te privatiseren

Burgemeester en Wethouders hebben in een extra vergadering op 23 augustus besloten om ook de velden van Sportvereniging Dinxperlo te privatiseren. Zo hebben beide verenigingen dezelfde  uitgangsposities, dit was een voorwaarde voor de gemeente Aalten om mee te werken aan een fusie

Veld achter sporthal verkocht aan fitnesscentrum
De gemeente Aalten is al enige tijd bezig om de sportvelden van verenigingen te privatiseren. “Hiervoor hebben we een vaste formule”, vertelt wethouder Kok van financiën. Die formule is vastgelegd in de beleidsnota ‘Sport, het hart van onze samenleving’. “De kosten van het onderhoud worden verminderd met de huuropbrengst. Dat bedrag wordt dan gekapitaliseerd over 25 jaar. Dat betekent dat de Sportvereniging Dinxperlo bijna zeven ton krijgt.” Deze ‘bruidschat’ is bestemd om voortaan zelf het onderhoud van velden en kleedkamers te betalen. Omdat de jaarlijkse onderhoudskosten voor de gemeente vervallen kost het volgens Kok de gemeente niets. Beide voetbalverenigingen spelen op het sportcomplex ‘t Welink. De privatisering biedt een kans om enkele andere zaken te verbeteren. Het derde veld van Sportvereniging Dinxperlo dat achter het fitnesscentrum Ponsen ligt blijft buiten de privatisering. Het wordt verkocht aan Ponsen, die het fitnesscentrum en de erbij liggende parkeervoorziening wil uitbreiden. Het is de bedoeling een derde veld elders op het complex aan te leggen. Dat wordt een kunstgrasveld.

Verhaal met alleen maar plussen
Het hoofdveld van de Sportvereniging Dinxperlo is in eigendom van de Stichting Algemeen Sportcentrum Dinxperlo. De gemeente koopt dit veld van de stichting en draagt het dan weer over. Dit alles gaat alleen door als de fusie door gaat. De kosten hiervoor worden gedekt met de opbrengst van de verkoop aan het fitnesscentrum. “De nieuwe voetbalclub heeft dan een toekomstbestendige accommodatie”, zegt wethouder van sport Hans te Lindert. Met de veranderingen die ook nog bij het fitnesscentrum plaats vinden zijn er voor de gebruikers van het sportcomplex ‘t Welink alleen maar “plussen”. De gemeenteraad zal in de vergadering van dinsdag 18 september hierover een besluit nemen.

Bron Dinxpers Nieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top