Facilitaire Zaken

Accommodatiebeheer • Materialenbeheer • Veiligheid & ARBO

Wat doet de facilitaire commissie?

Deze commissie houdt zich bezig met alle facilitaire zaken; de accommodatie in de vorm van velden, kantine, kleedkamers, tribune, parkeergelegenheid en het onderhoud hiervan.

Wanneer kwamen jullie voor het eerst bij elkaar?

Op 11 april 2017 zijn we begonnen met het inventariseren van de huidige situatie bij beide verenigingen. Wat heeft onderhoud nodig? Wat is onlangs nog gerenoveerd? Zo moet er aan beide kantines het nodige gebeuren, maar zijn de kleedkamers bij beide verenigingen nog niet zo lang geleden opgeknapt. Ook bleek bijvoorbeeld dat wanneer er extra verlichtingen zou worden aangelegd, dat zou betekenen dat er een nieuwe meterkast nodig zou zijn. Zo is de commissie alle onderdelen van de beide accommodaties nagelopen om te beoordelen wat de meest gunstige opzet van een nieuw complex zou zijn. We wilden de huidige accommodaties zo goed mogelijk benutten.

Over welke dingen waren jullie het snel eens?

Eén van de zaken waar we het toch redelijk makkelijk over eens waren was de locatie van de nieuwe kantine. Deze komt op de toegangsweg van DZSV, omdat deze dan precies tussen de hoofdvelden van beide verenigingen ligt. Vanuit de kantine of het terras heb je dan zicht op beide velden. Je kunt dan op zaterdag de ene kant op kijken en op zondag de andere…

Wat waren lastige punten?

Natuurlijk is het niet mogelijk om alle wensen in te willigen binnen het budget. Er zullen keuzes moeten worden gemaakt, daar zijn we nu mee bezig en dat is soms lastig.

Waar ga je je nu op richten?

We werken nu toe naar een plan waarover de leden straks kunnen stemmen. We zitten in de fase waarin we alle kosten in kaart moeten brengen op detail niveau, zodat er offertes voor de bouw kunnen worden opgesteld. We benutten de deskundigheid van leden en vrijwilligers vanuit de bouw, hoveniersbedrijf, horeca of notariaat. We willen nu al zoveel mogelijk wensen meenemen

We zorgen dat het kostenplaatje klaar is als we duidelijkheid krijgen vanuit de gemeenteraad van Aalten. Zij zullen in de raadsvergadering van september beslissen over de definitieve hoogte van de privatiseringsbijdrage van SVD. Op dat moment zijn alle gegevens compleet om een plan te presenteren aan de leden van beide verenigingen. Zodat zij weloverwogen kunnen stemmen met alle informatie die dan voorhanden is.

Mike Broekhuizen

Mike Broekhuizen

Bestuurslid
Telefoon: 0315-326643
Email: fam-broekhuizen@planet.nl
Bennie Freriks

Bennie Freriks

Bestuurslid
Telefoon: 0315-652209
Email: b.freriks@dzsv.nl
Ed Naves

Ed Naves

Bestuurslid
Telefoon: 06-13903811
Email: ed.naves.355@gmail.com
Roy van Dijk

Roy van Dijk

Veiligheid ARBO
Patrick Simons

Patrick Simons

Veiligheid ARBO
Jurgen van Ree

Jurgen van Ree

Gebouwen
Bram Klomps

Bram Klomps

Gebouwen
Bernard Veerbeek

Bernard Veerbeek

Onderhoud & Beheer
Edwin Bruntink

Edwin Bruntink

Horecaontwerp
Niels van Langen

Niels van Langen

Velden
Scroll to top