Algemeen Technische Zaken Uitgelicht

Jeugdteams FC Dinxperlo gaan aan elkaar wennen

De technische commissie van FC Dinxperlo is de laatste maanden bezig geweest met de organisatie van het jeugdvoetbal bij de FC. Vrijwel direct na de stemming hebben ze de jeugdspelers in kaart gebracht en hebben ze voor elke leeftijdscategorie minimaal twee coördinatoren gezocht en gevonden.

Om de jeugdspelers van de oude verenigingen SV Dinxperlo en DZSV aan elkaar te laten wennen worden er in de maanden april en mei gewenningstrainingen georganiseerd. Dit was een idee van de technische commissie die met veel enthousiasme door de coördinatoren werd ontvangen. De coördinatoren hebben samen met de jeugdtrainers van beide verenigingen de spelers ingedeeld in grote groepen per leeftijdscategorie zoals die gaat gelden voor het seizoen 2019-2020. Die groepen gaan samen met elkaar trainen en nagenoeg elke groep kent spelers van zowel SV Dinxperlo als DZSV.

Elke leeftijdscategorie traint op hetzelfde tijdstip onder leiding van onder meer de huidige trainers. Op maandag hebben we de jongste jeugd, de zogenaamde pupillen die niet op een heel veld spelen om 18.00 uur. Van het kleutervoetbal tot en met de O11. Daarna volgen de meisjesteams vanaf de O11 om 19.00 uur gelijktijdig met de jongens van de O12-O13. Later op de avond volgt dan nog de oudste jeugd van de O19. Zij beginnen om 20.00 uur met hun gezamenlijke trainingen. Op dinsdag tot slot nog de jongens van de O15 en de O17. In de nieuwe vereniging zullen we ook streven naar het gelijktijdig trainen van teams in dezelfde leeftijdscategorie.

De eerste trainingsdagen zijn maandag 1 april en dinsdag 2 april. Op woensdag en donderdag trainen de spelers en speelsters dan weer met hun eigen team. Zo zal het gaan tot en met eind mei behoudens de week van paasmaandag waarin Dinxperlo tevens de Oranjefeesten gaat vieren.

Na de gewenningstrainingen zullen de trainers, coördinatoren en de technische commissie zich bezig gaan houden met de indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2019-2020.

Niet leden zijn natuurlijk van harte welkom op deze trainingsdagen om te kijken of de voetbalsport iets is voor hem of haar. Meld je op de hierboven aangegeven tijdstippen op het voetbalcomplex van DZSV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top