Technische Zaken Uitgelicht

Rondetafelgesprekken: Selectie SV Dinxperlo

Dinsdag 29 mei hebben Mike Broekhuizen en Sandy Schreur namens het bestuur van SV Dinxperlo een bijeenkomst gehad met nagenoeg het gehele eerste elftal van SV Dinxperlo. Doelstelling van deze bijeenkomst is te achterhalen wat er leeft binnen de club ten aanzien van de fusie. Deze bijeenkomst zullen ook worden gehouden met andere teams en groepen binnen de club. Ook DZSV houdt dit soort bijeenkomsten.

Het eerste elftal van Dinxperlo ziet over het algemeen wel de voordelen van een fusie tussen SV Dinxperlo en DZSV. De plannen zien er goed uit en de jeugd zal er dadelijk vooral veel voordeel van hebben. De spelers hebben vooral angst dat het zondagvoetbal dadelijk de dupe wordt van een fusie. Deze groep wil vooral op zondag prestatievoetbal blijven spelen en zal dat ook gaan opzoeken als zij het idee gaan krijgen dat het zondagvoetbal niet meer serieus genomen gaat worden. Zij zien vooral het gevaar dat de jeugd, die gewend is op zaterdag te spelen, ook op zaterdag in de senioren wil gaan spelen waardoor het zondagvoetbal dood gaat bloeien in Dinxperlo. Als dat gaat gebeuren zal een groot deel van de groep hun heil bij een andere club gaan zoeken waar men wel in de regio op zondag prestatievoetbal kan gaan spelen.

Een andere zorg, die hier wel mee te maken heeft, is hoe er in de toekomst een beslissing genomen gaat worden ten aanzien van zaterdag- of zondagvoetbal. Hebben de leden of spelers daar in de toekomst iets over te zeggen of wordt dat puur een beslissing van het bestuur? De groep begrijpt dat er wellicht één prestatie-elftal zal komen uiteindelijk, ziet ook wel wat voordelen (maar ook de nadelen) van de zaterdag maar vindt vooral ook derby’s tegen Longa, Gendringen, Grol, FC Winterswijk, AD, Concordia etc. interessanter dan een wedstrijd tegen DOS Kampen.

Verder zijn ze ook benieuwd hoe de doorstroming van de jeugd naar de senioren geregeld gaat worden? Ze voorzien een getrek aan jeugdspelers en dat zou goed geregeld moeten worden. Dat de O19 onderdeel gaat uitmaken van de TC-senioren zou een goede stap zijn.

Concluderend was dat dit een goed en helder gesprek was waarbij vooral de angst dat het zondagvoetbal in Dinxperlo op den duur gaat verdwijnen werd verwoord. Zo lang de regio achterhoek op zondag speelt wil deze groep op zondag prestatie voetbal blijven spelen, het liefst in Dinxperlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top